Over ons

In 2013 is Marrakech Musthaves opgericht door Elke en Wietske die de wereld graag kennis laten maken met magisch Marrakech door de verkoop van unieke producten.


Voor ons is Marrakech een bron van inspiratie. Het is de stad waar in de jaren '60 de hippies naar toe kwamen op zoek naar vrijheid. Nog steeds zijn er veel kunstenaars, fotografen en architecten die zich laten inspireren door deze magische stad. Tijdens een rondreis door Marokko werden wij gegrepen door de schoonheid van dit land en Marrakech in het bijzonder. In deze stad is traditionele ambacht nog volop in leven en worden prachtige spullen nog steeds op authentieke wijze met de hand vervaardigd. Hier is het idee ontstaan om traditioneel ontwerp te combineren met de huidige trends. Door de samenwerking met lokale vakmensen biedt Marrakech Musthaves de mogelijkheid om meer mensen kennis te laten maken met deze ambachten zodat het uitmuntende vakmanschap van deze ‘artisans’ niet verloren gaat.


Onze producten worden met liefde en vakkennis gemaakt en dat zie je. Onze tassen en accessoires worden naar eigen ontwerp door gekwalificeerde vakarbeiders met de hand vervaardigd in een atelier in Marrakech. In dit atelier wordt leer op authentieke wijze met de hand gelooid waarna het op natuurlijke wijze geverfd wordt. Deze gehele werkwijze gebeurt volgens een natuurlijk ambachtelijk proces, er worden geen chemische middelen toegevoegd. Dit maakt elke handgemaakte tas uniek.


Marrakech Musthaves vindt het belangrijk om initiatieven met een sociale missie te ondersteunen. Om deze reden werken wij samen met verschillende coöperaties die allen een maatschappelijk doel voor ogen hebben. Door het verkopen van deze producten stimuleert Marrakech Musthaves de lokale gemeenschap.


Exotisch, bohemian, authentiek & stijlvol, dat is Marrakech Musthaves. Met veel plezier nodigen wij je uit in onze magische wereld vol fashion!


‘Magic is something you make’

Over ons