Marrakech Musthaves supports artisans

Marrakech Musthaves supports artisans

Marrakech Musthaves werkt uitsluitend samen met artisans en coöperaties. Op deze manier stimuleren wij de werkgelegenheid en dragen wij bij aan een positieve impuls voor de economische ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Traditioneel vakmanschap mag nooit verloren gaan en meer dan ooit is er behoefte aan unieke, duurzame producten. Onze artisans voegen hier een "touch of magic" aan toe.

Tijdens onze zoektocht naar partners in Marrakech hebben wij veel bijzondere mensen ontmoet. Artisans die hun ambacht beoefenen met passie en altijd een lach op hun gezicht. Vaak gehuisvest in onbekende dorpen aan de rand van Marrakech of diep in de medina, daar vind je de artisans! In een ruimte van slechts een paar vierkante meter maken zij prachtige producten zonder het gebruik van machines en moderne technologie. Allen vriendelijk en behulpzaam wanneer wij hen vroegen om te vertellen over hun beroep. Meestal mochten we binnenkomen en onder het genot van muntthee en zelf gebakken koekjes meekijken naar het productieproces. Telkens weer waren wij verbaasd over het vakmanschap van deze mensen. Met hun uitmuntende gevoel voor kleursamenstellingen en productkennis weten de artisans keer op keer een magische touch te geven aan hun producten. Tijdens dit avontuur deden wij de ontdekking dat traditionele ambacht nog steeds volop in leven is! 

Voor artisans is het niet makkelijk om hun producten te laten zien aan de wereld. Vaak werken zij vanuit huis en zijn er weinig mensen op de hoogte van hun vakmanschap. Om deze onbekende artisans meer bekendheid te geven, bij te dragen aan hun ontwikkeling en die van hun hele community, zijn er in Marrakech een aantal coöperaties opgericht. Deze coöperaties worden gerund door enthousiaste mensen die de artisans helpen bij de verkoop van hun producten en zorgen voor opleiding en training met als doel een financieel zelfstandig bestaan voor de artisans.

Marrakech Musthaves werkt uitsluitend samen met artisans en coöperaties. Op deze manier stimuleren wij de werkgelegenheid en dragen wij bij aan een positieve impuls voor de economische ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Traditioneel vakmanschap mag nooit verloren gaan en meer dan ooit is er behoefte aan unieke, duurzame producten. Onze artisans voegen hier een "touch of magic" aan toe - Because the best things in life are made by hand! Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden