Wandering through history, Fes!

Wandering through history, Fes!

Vorige maand begon onze rondreis door Marokko. Op zoek naar inspiratie voor Marrakech Musthaves en natuurlijk om een bezoek te brengen aan ons atelier in Marrakech. Deze keer was onze bestemming niet alleen Marrakech. Ook het atlas gebergte en Merzouga stonden op onze planning. Het is een fantastische reis geweest in een bijzonder land. Ons verhaal begint in Fes, de oudste koningsstad in Marokko.

Gezien het grote aanbod aan riads & hotels in Fes is de juiste keus nog niet snel gemaakt. Tijdens onze online speurtocht naar de perfecte verblijfplaats kwamen we uit bij een prachtig Riad genaamd Jardin des Biehn. Vanwege de fantastische recensies en de centrale ligging viel onze keus uiteindelijk op deze plek. Bij aankomst in Fes werden we opgehaald op het vliegveld en afgezet bij Jardin des Biehn. Al bij binnenkomst bleek dat onze keus de juiste was. Jardin de Biehn is een oase van rust en zeer centraal gelegen in de oude medina. Het personeel is zeer vriendelijk en op het complex bevind zich Café Fes. Een heerlijk restaurant en één van de weinige plekken in de medina waar alcohol geschonken mag worden. 
Het complex is gerenoveerd door de familie Biehn en er is werkelijk over alle details nagedacht. De riad heeft een mooie tuin en twee terrassen. De ruime kamers zijn smaakvol ingericht. Waar je in andere riads nog wel eens een benauwd gevoel kan hebben voel je hier niets meer dan ruimte en vrijheid. 


Om Fes iets beter te leren kennen voordat we zelf op onderzoek uitgingen besloten we de eerste dag op pad te gaan met een gids. Fes heeft een enorme medina en een wandeling met een gids geeft je direct een goed beeld hoe de medina in elkaar zit. Vier uur lang wandelden we door het echte leven in Fes en werden we steeds enthousiaster over deze prachtige stad. In de oude medina ligt de Bou Inania Madrassa. Het is een opleidingsinstituut met prachtige mozaïeken decoraties en een bezoekje meer dan waard. Deze madrassa is de enige die toegankelijk is voor niet islamitische bezoekers. 


Volgens onze gids mochten we een bezoek aan de plaatsjes Ifran & Azrou niet overslaan. De volgende dag besloten we hier dan ook naartoe te gaan, vooral omdat onze gids ons vertelde over de apen die leven in het bos van Azrou. We beginnen de dag met een bezoek aan een klein dorpje net buiten Fes. We worden hartelijk ontvangen door Mohammed die samen met zijn gezin in een grot in het dorp woont. Samen drinken we thee en bewonderen wij zijn huis.

Azrou en Ifran lijken op niets wat we al eerder gezien hebben. Deze dorpjes zijn schoon, rustig en alles is netjes aangelegd. De rust vinden we na alle hectiek in Fes wel even lekker en als we dan ook nog de apen te zien krijgen is onze dag compleet.

Reacties

  1. Sandrine Janssen Sandrine Janssen

    Wat een schitterende foto's! Dat jullie veel inspiratie opdoen tijdens zo'n reis voor nieuwe stijlen en ontwerpen snap ik ik volledig. Het ziet er magisch uit...

  2. Linda van Beek Linda van Beek

    Mooie foto's! Ik ga Fes zeker aan mijn lijstje van vakantie bestemmingen toevoegen!

  3. R.E van der Zouwen. R.E van der Zouwen.

    Wat een kleurrijk beeld krijg ik van de reis en de steden en dorpen. Een fantasievolle wereld van het dagelijks leven in Marokko! Prachtig!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden