Lazy days, breathtaking beaches & delicious food

Lazy days, breathtaking beaches & delicious food

De geur van de zee en verse vis, de ondergaande zon en een laid back sfeer. We nemen je mee naar Essaouira!

Als de zomerse hitte in de stad ons even teveel wordt laten wij de chaos van de stad achter ons en rijden wij via een rustige weg richting de kust. Na ongeveer twee uur rijden verschijnt de kustlijn en is alle drukte snel vergeten. Welcome to Essaouira, een hippy paradijs aan de kust van Marokko.Onze vrienden uit Marrakech nemen ons mee naar de markt in het midden van het stadje. Hier kiezen wij onze vis, fruit en groente en met twee volgeladen zakken stappen wij een restaurant binnen. Hier geen toeristen, alleen wij en de locals uit Essaouira. Het is even wennen, vooral het eten van vis met je handen, maar ondertussen zijn we zo ingeburgerd dat we ook dit maar zien als een nieuw avontuur. Na een heerlijk stukje vis slenteren we verder in de zon door de straatjes van Essaouira. Na een strandwandeling, een bezoek aan de oude stadswal en de souk lopen we richting de oude haven. Een schilderachtige plek waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Vissers varen af en aan en wij zoeken een plekje uit aan de rand van de haven om op ons gemak te kijken naar alles wat zich hier afspeelt. 


What to do & where to go:

Wil je lekker, maar vooral ook sfeervol eten, dan is Taros aan de haven de place to be. Taros heeft een geweldige keuken en een nog sfeervollere inrichting die al je zintuigen op scherp zet. De wijn is zacht en krachtig en bij wat minder weer zorgt de openhaard voor de sfeer uit 1001 nacht. Het dak kent een prachtig dakterras met lounge bar en weids uitzicht over de zee en de pittoreske eeuwenoude haven waar het typische Essouriaanse blauw van de vissersboten zegeviert. De verse calamares smaken hier beter dan waar ter wereld ook.

Naast de eeuwenoude toeristen soeks kent Essaouira ook een typisch Marokkaanse markt die met name in de avond uren tot leven komt. Hier komen de Essaouirianen hun boodschappen doen en laat de rook van de vele eetkraampjes een nevel achter waarin de Marokkanen in hun prachtige kaftans hun weg zoeken naar al dat wat ze nodig hebben. De sfeer is hier goed en weer totaal anders dan de sfeer in de toeristen soeks. Een bezoek meer dan waard!

Op ongeveer 20 minuten rijden buiten Essaouira vindt wekelijks een authentieke berbermarkt plaats. Berbers uit de hele omgeving komen hier hun handel drijven. Auto’s zie je er nauwelijks. Het vervoer vindt hier nog plaats door het vervoermiddel bij uitstek: de muilezel. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel. Let wel de “slagers” afdeling KAN tot flauwte leiden ;) 

Ben je van plan om een paar dagen in Essaouira te blijven dan is overnachten in Riad al Zahia een prima idee. Deze zeer sfeervolle en kwalitatief goede Riad ligt in hartje centrum van deze idyllische vissersplaats. De riad is kleinschalig en heeft prachtige ruime kamers, suites en ensuite kamers verspreid over diverse verdiepingen. De prachtige mystieke inrichting brengt je direct in marokkaanse sferen. ’s Avonds is de riad schitterend verlicht. Ontbijten en relaxen doe je boven op het geweldige dakterras met uitzicht op zee en het (witte) dakenpalet van Essaouira. Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden